top of page

Nia och hästar -  Raw Riding

The Nia technique - the body's way och hästar är en underbar kombination. Raw Riding  fungerar rent praktiskt  som en rid lektion, men innehåller helt andra tekniker och möjligheter för dig och din häst. Här får du som ryttare möjlighet att förstå hur du kan använda din egen kropp till att hjälpa hästens kropp att må bättre. Det kan tex vara att din häst har eventuella snedbelastningar, smärta vid ridning, vridningar eller obalanser i kroppen. Ibland har vi lärt oss saker traditionellt, tex på en ridskola, men det betyder inte alltid att det traditionella sättet att tex rida en häst är det bästa sättet! Och ibland vill våra djur kommunicera med oss. I Raw Riding ser vi i första hand till hur hästen vill  bli riden, och hur du ska kunna tillämpa detta på bästa sätt. I en Raw lektion får du som ryttare möjlighet att också känna din egen kropp på ett nytt sätt! Ibland betyder det att du som ryttare måste tänka om, tänka nytt, och lyssna på ett nytt sätt. Men tillbaka får du en häst som är lycklig, frisk i kroppen, och som faktiskt tycker det är skönt att bli riden av dig! 

 

Det finns många olika tekniker för detta men få som fungerar så optimalt för hästen som RAW Riding. - Dessutom skapar många av dessa vanliga tekniker obalanser i din egen kropp istället. - För självklart är Raw fantastiskt även för din kropp!

 Här kan du få hjälp att lyssna på vad din häst mår bra av och lära dig om hur du och din häst mår bäst tillsammans.

Because a Happy Body is a Healthy Body

RAW Ridlektion: 1100kr/lektion - och varar ca 75 min

+ ev körersättning tillkommer.

Häst

Hästar är djupa individer med mycket visdom och kunskap. Både om sig själv och hur den är i världen.

Kanske är det inte ridningen ni funderar på utan andra saker, hur den vill bli tränad, sedd, vad den gillar att ni gör tillsammans, hur den mår bra av att spendera dagarna tex. Eller kanske funderar du på något själv du skulle vilja veta.

Häst kommunikation för häst och ryttare är en viktig del i att må bra tillsammans. Och välmåendet för hästen är viktigt för att båda ska må bra.

Häst Kommunikation och Friskvård: 800kr/h

Minsta debitering är för 1h.

+ Ev körersättning tillkommer

Välkommen att boka på info@earthyoga.se

eller sms/tel: 0761 635342

living off the land.jpg

Djupvågsbehandling häst

Reset - Renew - Rediscover

New Life

Djupvågsbehandling Häst

Hästen har en stor kropp med stora muskler, och att massera en häst kan ta mycket tid och kraft. Med djupvågsbehandling får hästarna en skön och djup massage behandling av hela kroppen! Hästar är mycket förtjusta i detta behandlingssätt och mår ofta väldigt bra efteråt. Med djupvågsbehandling behandlar man både muskler, skelett, leder, nervsystem samtidigt, på ett skönt och tryggt sätt för hästen. Detta är mycket mer effektivt än att behandla delarna separat. Effekten av djupvåg blir precis som ringar på vattnet - dvs ju mer det lossnar av hästens spänningar desto större behandlingsområde blir det. Och så gäller i alla riktningar, dvs även djupt ner i den mesta djupt liggande muskulaturen som man inte kommer åt med vanlig massage.

Djupvågsbehandling häst: 800kr/häst

Erbjudande:

Djupvågsbehandling + Djur kommunikation

1300kr

+ Ev körersättning tillkommer

bottom of page